Geen Eneco MAP subsidie op zonnepanelen voor mensen buiten Eneco verzorgingsgebied.
YourEnergy

Geen Eneco MAP subsidie op zonnepanelen voor mensen buiten Eneco verzorgingsgebied.

 

Woont u buiten het eneco verzorgingsgebied en wilt u zonnepanelen kopen en daarbij gebruik maken van de extra Eneco MAP subsidie van € 1,50 per watt-piek, pas dan op. Vandaag is ons bevestigd door een woordvoerder van Eneco dat mensen buiten het Eneco verzorgingsgebied geen Eneco Map subsidie kunnen krijgen. Overstappen naar Ecostroom van Eneco om deze extra subsidie te verkrijgen heeft dus geen zin.

Reeds in Maart dit jaar was het verstrekken van MAP gelden buiten de regio verboden door de minister. Omdat Eneco bleef communiceren dat zij MAP gelden verstrekt aan iedereen die groene stroom klant wordt, is Eneco wederom op het matje geroepen bij Economische Zaken. Het resultaat: Eneco mag per direct geen MAP gelden meer uitkeren aan mensen buiten het eigen verzorgingsgebied.

De voorwaarde voor het uitkeren van de MAP subsidie is dat u woonachtig bent in het verzorgingsgebied van Eneco en gas of warmte afneemt van Eneco. Woont u in het verzorgingsgebied van Eneco en neemt u stroom van Greenchoice en gas van Eneco dan heeft u dus ook recht op deze extra MAP subsidie.