Zonne-energie
YourEnergy

Zonne-energie

 

Zonnepanelen produceren elektriciteit uit zonlicht. Zonnepanelen kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnet, als de gelijkstroom die eruit komt wordt omgezet tot een wisselspanning. Ook op bewolkte dagen leveren zonnepanelen elektriciteit, maar hoe meer licht des te meer elektriciteit wordt opgewekt.

Een zonnepaneel van ongeveer 1,5 bij 0,8 meter levert zo'n 80 tot 120 kWh per jaar op. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in wattpiek. De jaaropbrengst van een zonnepaneel is ongeveer 80% van het vermogen. Dus een 100 wattpiek zonnepaneel levert ongeveer 80 kWh per jaar op.

Met twee zonnepanelen van 200 wattpiek (jaaropbrengst van 320 kWh) kan een gezin dat 3.200 kWh verbruikt 10% van de tolale energiebehoefte zelf met zonneenergie opwekken. Als u 4 zonnepanelen heeft, verbruikt u meer dan 90% van de opgewekte zonnestroom zelf. Uw energiemeter staat stil, of draait langzamer dus u bespaart direct op uw energiekosten. Heeft u meer dan 8 zonnepanelen dan levert u substantieel terug aan het energienet.

Zonnepanelen zijn tegenwoordig heel eenvoudig zelf op het dak te installeren. Voordelige doe-het-zelf pakketten worden aangeboden door verschillende leveranciers