Stroom terugleveren
YourEnergy

Stroom terugleveren

 

Heeft u zonnepanelen dan levert u stroom terug aan het net. Yourenergy zorgt samen met Greenchoice voor een goede vergoeding voor de teruggeleverde groene stroom. Bovendien helpen wij u bij het aanvragen van de MEP en Groencertificaten.

Sinds 1 juli 2004 is er een nieuwe wet van kracht voor het terugleveren van duurzame energie. Dankzij deze nieuwe wet mag onder bepaalde voorwaarden de teruggeleverde duurzame energie op de jaarnota verrekend worden met de stroom die u verbruikt.

Heeft u een terugdraaimeter wordt hetgeen u opwekt automatisch verrekend met uw verbruik. U hoeft dan niets te doen. In de komende jaren zal deze meter vervangen worden. Het is zeer belangrijk dat u dan eist dat de meter vervangen wordt door een elektriciteitsmeter die zowel uw verbruik als de teruglevering registreert.

Keuze van de energieleverancier

Zodra u groene energie aan het terugleveren bent, wordt dat door de energieleverancier verrekend. Hier kunt u groene energieleveranciers met elkaar vergelijken. U kunt zelfs invullen hoeveel uw zonnepanelen (in de toekomst) terugleveren. De energievergelijking wordt gemaakt door Greenprices.nl


Gerelateerde weblogs (5):
- Bruto produktiemeter moet in de meterkast (2003-09-14)
- Diederik Samsom dient voorstel bij de Tweede Kamer in (2003-10-23)
- Kamervragen over MEP regeling (2003-09-11)
- Subsidie voor zonnepanelen hoeft weinig te kosten! (2003-11-04)
- Vers uit de PV-nieuwsbrief van Hendrik Gommer (2003-10-03)