Energietheater on tour
YourEnergy

Energietheater on tour

 

De provincie Noord-Brabant, Novem en Energie 2050 organiseren op 4 november 2003 in het provinciehuis van Noord-Brabant Het Brabants Energietheater On Tour. Dit jaar staat het congres opnieuw in het teken van energiebesparing en duurzame energie. Het Brabants Energietheater gaat daarnaast ook ‘On Tour’ door duurzaam Brabant.
Het Energietheater heeft als doel om vertegenwoordigers van Brabantse bedrijven, gemeenten, woningbouwverenigingen en andere organisaties met elkaar in contact te brengen.
 ‘On Tour’ betekent dat de bezoekers de kans krijgen om op excursie te gaan naar Brabantse praktijkvoorbeelden op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere bio-energie, kleinschalige windturbines in de gebouwde omgeving, bestaande bouw, energieopslag in de bodem en duurzaam ondernemen.
In de ochtend opent de Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen het programma. In de middag zijn er acht verschillende workshops op kleine podia. De thema’s van de excursies in de ochtend worden hierbij in een breder perspectief toegelicht, waarna de bezoekers hun eigen vraag of probleem kunnen bespreken. Het middagprogramma gaat over de gevolgen van klimaatverandering voor de toekomst en daarna wordt de Brabantse Energieprijs 2003 uitgereikt. Paul Rosenmöller sluit het programma af met een pleidooi voor een duurzame samenleving.

 

(Bron: energiemanagement.nl)