Compenseer uw CO2 uitstoot
YourEnergy

Compenseer uw CO2 uitstoot

 

Cooldriving

COOL Driving is een programma voor automobilisten die de schadelijke gevolgen van autorijden voor het klimaat willen neutraliseren. Op de website kunt u op basis van het jaarlijks aantal gereden autokilometers uitrekenen hoeveel ton CO2 u uitstoot. Rijd u jaarlijks 20.000 kilometer (benzine met een verbruik van 1 op 10) dan stoot u bijna 4,5 ton aan CO2 uit. Voor 70 euro kunnen 222 bomen gepland worden om de CO2 uitstoot weer te compenseren.

COOL Driving is gericht op de compensatie van kooldioxide (CO2) door boomaanplant en pleit eveneens voor reductie van dit schadelijke broeikasgas.

Compenseren
Autorijden betekent CO2 uitstoten. Dat versterkt het broeikaseffect waardoor de aarde langzaam opwarmt. De CO2-uitstoot is te compenseren door de aanplant van duurzaam bos. U kunt via COOL Driving meedoen door bomen te kopen. Op deze site berekent u uw CO2-uitstoot op basis van het aantal gereden kilometers per jaar. De berekening toont het aantal bomen dat nodig is om uw CO2-uitstoot te compenseren, evenals het benodigde bedrag om die bomen te kopen. Uw bijdrage aan het milieu is eenvoudig, vrijblijvend, betaalbaar en heeft echt resultaat.

Reduceren
Uiteraard is het milieu beter af als we niet alleen CO2-uitstoot compenseren, maar juist reduceren. Daarom pleit COOL Driving ook voor een bewust rijgedrag. Gelijkmatig rijden vermindert bijvoorbeeld de uitstoot van CO2 en stikstof. Een automobilist die tijdig schakelt, gas loslaat en remt, kan tot 15% brandstof besparen. Het Nieuwe Rijden, een programma dat door Novem (Nederlandse organisatie voor energie en milieu) wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van V&W, geeft tips over een CO2-besparende rijstijl die perfect aansluit op de huidige autotechniek. Niet alleen vermindert u de druk op het milieu, u bespaart ook geld. Daarnaast biedt deze nieuwe rijstijl meer rijplezier, comfort en een grotere verkeersveiligheid.