Een lamp die minder dan 0,1 watt verbruikt!
YourEnergy

Een lamp die minder dan 0,1 watt verbruikt!

 

Toekomstmuziek? Nee, in Nepal loopt een project, Light-up-the-world genaamd, waarbij woonkamers verlicht worden door gebruik te maken van zogenaamde LED (Light-Emitting Diodes). LED?€™s werden vroeger alleen gebruikt in bijvoorbeeld uw stereo of videocamera.

Het lichtrendement van LED?€™s verdubbelt bijna elke 2 jaar en komt nu in een stadium dat het gebruikt kan gaan worden voor verlichting in huis, ook in het westen. Het japanse bedrijf Nichea wil vanaf volgend jaar deze zogenaamde witte LED?€™s gaan aanbieden als alternatief voor spaarlampen.

Stelt u eens voor wat een besparing we kunnen realiseren als deze zogenaamde witte LED?€™s grootschalig ingezet kunnen gaan worden. Geen 60 watt lamp meer maar een 0,6 watt LED, een besparing van 99%. Bovendien gaan LED?€™s veel langer mee dan reguliere lampen. Met lampen van minder dan 1 watt komt ook de opbrengst van een zonnepaneel (110 watt piek) in een heel ander licht te staan ;)

Nu alleen nog afwachten wat ze gaan kosten. Wij van Yourenergy zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en indien mogelijk deze witte LED?€™s ook op de website aanbieden. Met dergelijke energiebesparende ontwikkelingen en een toenemende opwekcapaciteit van groene stroom komt een duurzame toekomst echt binnen handbereik. Kies daarom voor Yourenergy, bij ons is alle winst voor het milieu.