True Solar Autonomy verhoogd output tot 12 volt
YourEnergy

True Solar Autonomy verhoogd output tot 12 volt

 

Meer vermogen uit 1 zonnecel

True Solar Autonomy heeft een technologie ontwikkeld die waarmee de output van een zonnecel onder normale daglichtomstandigheden sterk vergroot wordt. Onder normale daglichtomstandigheden heeft een zonnecel een output van 0,4 volt. De True Solar Autonomy Autonomy Step-up Converter claimt de output tot 12 volt te verhogen.

True Solar Autonomy (TSA) verwacht dat de nieuwe converter vooral gebruikt gaat worden in toepassingen waarbij met slechts 1 zonnecel, of een deel daarvan, genoeg energie opgewekt dient te worden om een bijbehorende batterij op te laden. Met de TSA Step-up Converter behoort de behoefte aan oplaadkabels en adapters definitief tot het verleden! Een kleine, ingebouwde multi- of monokristallen zonnecel in combinatie met de TSA Step-up Converter maakt verschillende apparaten daadwerkelijk draadloos. Zelfs bij normale daglicht omstandigheden genereert de TSA Step-up Converter in combinatie met slechts één zonnecel genoeg vermogen om een batterij (opnieuw) op te laden.

Volgens TSA zal Hunter Douglas in 2004 een vernieuwde productlijn, bestaande uit een weerstation met Step-up Converter, lanceren. Het weerstation is getest door een gerenommeerd energie onderzoekscentrum in Nederland (ECN, te Petten). De conclusies uit het rapport samengevat: "In alle gevallen ( alle windrichtingen op 3 verschillende locaties in de wereld:  Kaapstad-Munchen-Helsinki) is de betrouwbaarheid groter dan 99%. Er kan geconcludeerd worden dat de gekozen batterij en zonnecelcapaciteit voldoende is voor bijna alle locaties in de wereld."

Meer informatie vindt u op True solar Autonomy